Ring til mig i dag: 24 24 28 12

Book online

Tilbage

Hvad er hypnose? – Det er kommunikation med det underbevidste sind, uden indflydelse fra det bevidste, rationelle og kritiske sind, der normalt filtrerer alt fra, der ikke stemmer overens med vores overbevisning om, hvordan (vores) verden hænger sammen.

Underbevidstheden rummer vores emotionelle intelligens, der fra naturens hånd får os til at søge mod det der er behageligt og væk fra, hvad der er ubehageligt.

Fra vi bliver født, suger vi til os af erfaringer og oplevelser, og som børn, er vi meget modtagelige for indtryk.

Det bliver til vores overbevisning om hvordan verden er skruet sammen.

Underbevidstheden rummer også vores kreative intelligens, der også sørger for vores overlevelse, og gør at vi har udviklet os som mennesker. Fundet måder at overleve, og som er i stand til at skabe eller kreere mening af, hvad vi sanser, og skaber sammenhæng mellem det vi erfarer.

Men ikke logisk og overvejet mening. Men en spontan sammenhæng. F.eks. Vi danner mere eller mindre ukritisk forbindelse mellem de ting vi oplever.

F.eks. at en tændt kogeplade er brændende varm, eller mor hopper forskrækket op på en stol pga. af en lille uskyldig edderkop – ergo er edderkopper dødsens farlige, og en forbi er født.

Efterhånden, typisk i 9 årsalderen, begynder Den bevidste del af sindet, at udvikle sig til at blive rationelt, logisk og kritisk.

En overlevelsesmekanisme der værner om alle vores erfaringer og overbevisninger.

Det vil sige, hvad vi er overbevist om, er godt for os, og hvad vi er overbevist om, er farligt og ubehageligt.

Det foregår på godt og ondt, fordi vi også har suget til os og forbundet ting, der ikke produktive eller til vores bedste. F.eks. Mad er lig med kærlighed, eller det er cool at ryge.

Det kan også ske i voksenalderen.

Enten ved gentagelse, eller når underbevidstheden stimuleres, ved at vi er meget emotionelle eller meget kreative, og derved meget modtagelige.

Eller når vi bliver forskrækkede eller overraskede.

Så arbejder det bevidste sind alt for langsomt, og slår fra.

I stedet overlades det til underbevidstheden at styre showet.

Den scanner omgivelserne og så snart den får noget input, sammenligner den situationen med tidligere situationer ud fra devicen ’vi overlevede sidst’ så vi gør det samme.

Da det første input den som regel møder i hypnose, er instruktionen om søvn eller at sove, tænker den:  ’jep! det har vi prøvet før’ og så skaber/kreerer den en søvnlignende tilstand så godt den kan.

 

I hypnose stimulerer vi det underbevidste sind, for at skabe den åbenhed eller modtagelighed for at hypnotisøren kan kommunikere med underbevidstheden. Den emotionelle og kreative intelligens.

Når skiftet er sket, og underbevidstheden er dominerende, gælder det om, at blive ved med at stimulere det underbevidste sind, og fokusere opmærksomheden på den proces. Typisk med ord som ’dybere og dybere’

Og generelt ved at bede dig om at forestille dig ting, føle og fornemme og sørge for, at det er en skøn oplevelse.

Så udskilles dopamin i hjernen, og det føles godt! Vi lærer også bedre, når dopamin udskilles.

Underbevidstheden er bedøvende ligeglad med om den modtager input fra den ydre verden eller den indre fantasi eller forestillingsverden.

I princippet drømmer vi altid. Når vi er vågne, er det bare med et live-input.

Underbevidstheden arbejder kun med nutid.

Så hvis du forestiller dig, at du står selvsikker og overbevisende på en talerstol.

Så vil underbevidstheden tænke: ’Ok... vi er selvsikre og overbevisende, og med de positive følelser som brændstof, gør alt hvad den kan, for at det bliver til virkelighed.

Det kritiske filter er nedtonet, så det kan ikke spærre vejen, ved at sige: ’Niks det passer ikke. Vi plejer at være usikre og nervøse!’

Og når vi så vender tilbage til vores naturlige bevidste tilstand, er det de nye erfaringer og overbevisninger der bliver værnet om.

Drømmer jeg eller er jeg vågen?

JA!

Vil du have adgang til gratis hypnose?

Det gør du ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.
Aldrig spam. Kun værdifuldt indhold og attraktive tilbud.

Ved at tilmelde dig accepterer du gældende vilkår og betingelser