Ring til mig i dag: 24 24 28 12

Book online

Tilbage

SVARET ER ET RUNGENDE NEJ !!!

Der er to sider af hypnose: Showhypnose og hypnose som terapeutisk værktøj.

Showhypnose er facinerende og forbløffende.

Hypnose som terapeutisk værktøj, er et unikt værktøj i rivende udvikling, der ændrer liv.

De myter og misforståelser der eksisterer mht. hypnose, er sikkert opstået når grænserne har været utydelige.

Jeg har stor sympati for de bedste aktører i begge lejre.

Ved diverse lejligheder har jeg selv haft stor fornøjelse af at demonstrere hypnose i et underholdningsregi. Jeg kan ikke se, hvorfor det ene skulle udelukke det andet.

Faktisk mener jeg, at der er meget inspiration at hente på tværs af grænserne. Integritet og ansvarlighed er kodeord, og det gælder hele fænomenet hypnose. Man skal mestre håndværket, for at lave et vellykket show.

Og man skal mestre håndværket for at kunne facilitere en dyb og intens fokuseret hypnoseoplevelse, og man skal sørge for, at klienten ikke er tvivl om, at han/hun har været i hypnose.

Det gøres ved at skabe hypnosefænomener, der beviser, at underbevidstheden er dominerende.

F.eks. en hånd der sidder fast på væggen, eller svæver op mod loftet af sig selv, og så ved vi at klienten er i hypnose.

De fænomener er showhypnotisører i sagens natur meget dygtige til at etablere.
Nøjes man bare med at afslappe klienten, er der tale om en slags afslapningsterapi, og det virker – det er bare ikke hypnose.

Hvis du aldrig har set et hypnoseshow, kan jeg varmt anbefale at opleve det.

Man skal næsten have set det, før man tror på, hvor sprudlende kreativiteten er hos deltagerne på scenen.

Jeg ser hypnose, som en hyldest til kreativiteten.

De mennesker der har været deltagere på scenen, har fået en kæmpe oplevelse for livet. Mange af dem kan næsten ikke vente på at deltage igen ved en anden lejlighed.

For ikke lang tid siden bragte månedsbladet ‘Psykologi’ en meget positiv artikel om netop showhypnose, hvor journalisten havde været inde og se et hypnoseshow med hypnotisøren Mikkel R. Karlsen. Han er i mine øjne er en af de bedste og mest veloplagte på scenen pt.

Og journalisten ? Hun var meget begejstret!

Det siger lidt om, at fænomenet er ved at blive anerkendt i mere videnskabelige kredse, når et blad som ‘Psykologi’ anerkender værdien i et show - som bør være en hyldest til den kreative intelligens. Det handler på ingen måde om at udstille eller latterliggøre deltagerne.

Tværtimod er de aftenens sande stjerner!

Der dog stadigvæk nogle praktiserende ‘hypnoterapeuter’ der ikke kan se værdien i det. Flere af dem arbejder endda for at showhypnose skal forbydes. Det minder mig om den samme tankegang, der protesterede mod Elvis og den uartige rock'n'roll musik i '50 erne.

En stor del af publikum til en rockkoncert opfører sig mindst, hvis ikke mere løssluppent end deltagerne i et hypnoseshow.

Ærligt talt tror jeg, at der er tale om at rønnebærerne er sure.

For det kræver en fremragende teknik, timing og forståelse ned i de mindste detaljer, for at kunne afvikle sådan et show.

De samme egenskaber der skal til for etablere og teste for hypnose, og give en klient en oplevelse for livet, og ikke bare en gang psykoterapi med lukkede øjne.

Vil du have adgang til gratis hypnose?

Det gør du ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.
Aldrig spam. Kun værdifuldt indhold og attraktive tilbud.

Ved at tilmelde dig accepterer du gældende vilkår og betingelser