Ring til mig i dag: 24 24 28 12

Book online

Tilbage

For at holde vores mentale velvære ved lige og afbalanceret, er det en god idé at have en daglig rutine med henblik på at forblive sund, fokuseret og mest af alt – glad.


Det er videnskabeligt bevist at mindfulness, har en meget stor effektivt på vores mentale helbred.

En mindre kendt øvelse, der har utrolig en stor effekt på kroppens tilstand, er Autogen træning.

Autogen betyder at skabe indefra, og det er lige præcis ved at skabe forbindelsen mellem sind og krop, at denne revitaliserende og afstressende effekt opnås.

Jeg har lavet en kort guidet øvelse, der kombinerer de to, som du kan læse meget mere om autogen træning længere nede på siden.

Afspil video

Book din tid i dag

Autogen og mindfulness træning

For mange mennesker, bliver det at holde deres emotionelle velære ved lige skubbet i baggrunden. Om morgenen, er vi ofte bagud i forhold til den hektiske tidsplan. Du halter halter bagefter ved at 'snooze' bare en en sidste gang, før du står ud af sengen og sluger morgenmaden.

Derefter skyller en million tanker rundt i hovedet, mens endnu en ny dag truer.

Men det er ingen hemmelighed, at det sætter sit præg på kroppen, at være på konstant top-gearet autopilot.
Det giver sig udtryk i udseendet, skrantende sundhed, søvnløshed, angst, depression og sygdomme, du normalt ikke ville forvente at opleve før langt senere i livet.

Selvhypnose teknikker 

Mens mange mennesker søger medicin for at bekæmpe de symptomer, har flere og flere mennesker opdaget alternative former for helbredelse.
F.eks. hypnose, selv-hypnose og meditation bruges til at behandle følelsesmæssige og fysiske problemer forårsaget af stress.

Hvis du læser dette, er du sikkert allerede et skridt foran de fleste mennesker, fordi du har startet din rejse mod at forstå sindets og dets mange ressourcer.
Men hvis du ønsker at tage et skridt videre - eller hvis selvhelbredelse er nyt for dig, findes der en meget effektiv teknik, som du måske ikke har hørt om endnu. Den kan minde om det der hedder en krops-scan i meditation, eller en guidet hypnose.

Men autogen træning er mere selv-hypnose end hypnose, fordi den er mere interaktiv. Det er en helt naturlig helbredende praksis, der styrker krop og sind og booster effektiviteten af selv-hypnose ved at bruge en afslappende meditation.

Hvad er Autogen træning?

Teknikken blev først udviklet af den tyske psykiater Johannes Heinrich Schultz i 1932.

Autogen træning er en effektiv og helt naturlig teknik, der benytter afslapning og øvelser i kropsbevidsthed, for at reducere niveauet af kroppens stress-tilstande.

Det er en kombination af meditation, hypnose og selv-hypnose, der beroliger den fysiske tilstand i kroppen, og fjerner en række symptomer forårsaget af stress.
F.eks. angst, depression, søvnløshed og div. sygdomme.

Håndter din emotionelle velære med stress træning 

Selve udtrykket "autogen" betyder at "skabe indefra".
Så ved at uddanne dig selv i at fokusere din opmærksomhed på forskellige dele af din krop, får du evnen til at helbrede, slappe af og afstresse dig selv - 100% naturligt.
Det er det, der gør denne praksis så unik.

Svarende til kreative visualiserings-teknikker, som anvendes ved meditation og hypnose, går det ud på at skabe ro og fred i sindet.
Fokus er også på at berolige specifikke dele af kroppen, der gemmer på stress og spændinger.

I dagens Danmark, er det mere vigtigt end nogensinde at lære at håndtere stress, især da vi er blevet programmeret til at favorisere den venstre side af vores hjerne, som er ansvarlig for logisk tænkning.

Derfor kan du ved at praktisere Autogen træning, hjælpe dig selv til at skabe en balance ved at tilslutte den højre side af hjernen - som rummer følelser og vores fantasi - med den mere praktisk anlagte venstre side.

Ved at gentage hurtige og nemme øvelser på daglig basis, kan hurtige resultater ses i løbet af kun ca. 60-90 dage.

Det er en kraftfuld teknik, som alle kan mestre, og som derefter kan bruges til at behandle en bred vifte af stress-relaterede tilstande f.eks. vrede, angst, depression, forhøjet blodtryk og et svagt immunsystem - bare for at nævne et par stykker.

Derfor er det et meget givende morgenritual.

Hvordan virker Autogen træning ?

Autogen træning er meget let at lære, især hvis du er ikke er helt fremmed for hypnose, selv-hypnose eller meditation.
(Hvis ikke, kan jeg anbefale at book'e en session, hvor du lære alle de nyttige redskaber i hypnose og selv-hypnose)

Den indebærer seks standard øvelser, som fokuserer på varme og afslapning af fysiske stress-tilstande :

- At skabe tyngde i lemmerne
- Bringe varme til lemmerne
- Sænke pulsen.
- Berolige sindet
- Varme i maveregionen
- Nedkøling af panden.

Øvelserne går ud på at gentagne tanker som "mine arme bliver varme og tunge".

De gentages inden i dig selv, mens du liggende eller siddende lader krop og sind lukker ned for kæmp eller flygt-mekanismen, der forårsager så meget stress i kroppen.

Ved at slukke for det alarmberedskab, er du i stand til at finde en dyb revitaliserende ro - både følelsesmæssigt og fysisk.

Meditation kan ændre vores fysiske tilstand 

Autogen træning adskiller sig fra hypnose og selv-hypnose, ved udelukkende at fokusere på at berolige de fysiske symptomer af stress i kroppen, og ved at skabe ændringer i vores fysiske tilstand gennem meditation.

Når vi er i en stressende situation, reagerer vi naturligvis fysisk og følelsesmæssigt.

Hele vores krop bliver påvirket af det stressende alarmberedskab, og den gemmer derefter den anspændte 'viden' i vores celler og som spændinger i musklerne.

Derfor betyder regelmæssig praksis af denne teknik over tid, at kroppen ikke blot lærer hvordan den helbreder sig selv, men at den også at forebygge tilstande der skyldes stress.

Vil du have adgang til gratis hypnose lydfiler?

Det gør du ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.
Aldrig spam. Kun værdifuldt indhold og attraktive tilbud.

Ved at tilmelde dig accepterer du gældende vilkår og betingelser