Ring mig op:
24 24 28 12

Kom din præstationsangst til livs med hypnose

 

Lider du af præstationsangst? Hypnose kan fjerne ubehaget

Bare tanken om at optræde, tale eller præsentere foran andre kan skabe en øjeblikkelig angst hos mange mennesker

En del undersøgelser viser, at præstationsangst er en af de mest udbredte angstformer i Danmark. Om det er på scenen, at holde tale ved et bryllup, at give en professionel præsentation eller bare at tale foran en lille gruppe mennesker, kan det skabe voldsomt ubehag.

Hvis du selv oplever ubehag eller decideret angst ved at stille dig op foran en forsamling, at gå til eksamen, at lave præsentationer på arbejdet eller lignende scenarier, som kan medføre præstationsangst, vil hypnose kunne være løsningen på dit problem.

Alt i dig siger: “ Løb væk nu”

Men en præstation foran mennesker kræver at være fuldt tilstede på trods af negative tanker og følelser – og det kan ofte virke umuligt, hvis angsten for at præstere tager over.

Hvad skaber frygten?

Hvad er det ved at være i centrum foran andre, der er skyld i så meget angst?

Sceneskræk og frygten for at tale offentligt er en form for social fobi, hvor vores naturlige kæmp eller flygt mekanisme tager over.

Den får os til at tro, at vi er i en form for livsfare, som vi må reagere på.

Den underbevidste reaktion kan snøre til i halsen, skabe hjertebanken, svedeture, åndenød, kvalme og mange andre symptomer.

De gode nyheder er, at præstationsangst kan afhjælpes med hypnose, da hypnose forandrer dit tankemønster, så du ikke længere oplever de situationer, der medfører angst, som værende en trussel.

I stedet skaber vi din positive og ønskede tilstand, når du skal tale foran andre. Du kan sagtens vinde over din præstationsangst med hypnose.

Har du præstationsangst?

Nogle mennesker oplever måske i mild grad et eller to symptomer, mens andre lider af en voldsom frygt med talrige symptomer som:

 • Talebesvær
 • Åndenød
 • Svedeture
 • Rysten
 • Bævrende stemme
 • Klappen går ned
 • Rødmen
 • Nervøsitet
 • Pinlig berørt
 • Panik

Måske kan du selv nikke genkendende til et eller flere af de ovenstående symptomer. I så fald kender du helt sikkert også til den frustration, som præstationsangst kan medføre. For du kan være nok så dygtig og vide nok så meget om det emne, du skal præsentere – men din tunge slår stadigvæk knuder og angsten får stadigvæk overtaget. Mange har for eksempel oplevet at have terpet til eksamen i sådan en grad, at materialet sidder på rygraden. Men når de sætter sig ved det grønne bord, er det som om, at krop og sind lukker ned.

Det skyldes ganske enkelt, at din krop tror, at der er en reel fare på færde – selvom det for det meste ikke er tilfældet. Præstationsangst handler nemlig ikke om frygt for at præstere på grund af en svær situation – men derimod om frygten for at præstere i det hele taget.

Hvor kommer angsten fra?

Der er mange grunde til, at du kan lide af præstationsangst – f.eks.:

 • Manglende selvtillid/selvværd
 • Frygten for at begå fejl
 • Ubehag ved at være i centrum eller bare i en fremmed situation
 • Frygten for at glemme
 • Frygten for at blive bedømt

Løsningen – præstationsangst og hypnose

Hvis du lider af præstationsangst, er hypnose yderst effektiv til at afhjælpe dit problem. Præstationsangst bunder i uhensigtsmæssige handlinger, tanker og instinkter, som måske har været en del af din personlighed siden fødslen, og som derfor kan være svære at slippe af med. Man kan sige, at vores tanke-, adfærds- og følelsesmønstre er programmeret ind i vores sind og vores underbevidsthed. Og når underbevidstheden forsøger at beskytte os mod det, som vi opfatter som værende farligt, går kroppen i forsvarsposition.

Præstationsangst kan afhjælpes af hypnose, da hypnosen skaber selvtillid, tillader dig at forblive rolig og afslappet og skaber nye, positive tanke- og følelsesmønstre. Man kan sige, at hypnosen er med til at omprogrammere dit sind, så din underbevidsthed ikke længere opfatter det at skulle præstere foran en større forsamling som noget farligt og truende – hvilket det da også sjældent er.

Hypnose er målrettet det negative mentale mønster, der skaber og udløser angsten, og ændrer det til et nyt og positivt mønster, så du kan præstere uden at skulle frygte for fysiske og psykiske symptomer.

Du kan blive fri for din præstationsangst med mit gennemtestede og succesfulde hypnoseforløb